fbpx

Kalpalinna on hiihto- ja pyöräilykeskus Hämeessä

Kalpalinna on ympärivuotinen hiihto- ja pyöräilykeskus Hämeessä Janakkalan Turengissa, ja noin tunnin matkan päässä Helsingistä, Tampereelta sekä Lahdesta.

Ajo-ohjeet: Kalpalinnantie, 14200 Turenki

Autolla Helsingin suunnasta: aja tietä Hämeenlinnanväylä (E12/3), nouse liittymästä: Janakkala/Turenki, käänny liittymästä oikealle tielle Turengintie (292), aja noin 1,7km ja käänny vasemmalle Rastilantie ja heti oikealle: Kalpalinnantie.
Autolla Tampereen suunnasta: aja tietä Helsinki-Tampere Valtatie (E12/3), nouse liittymästä: Janakkala/Turenki, käänny liittymästä oikealle tielle Turengintie (292), aja noin 1,7km ja käänny vasemmalle Rastilantie ja heti oikealle: Kalpalinnantie.

Lähin juna-asema: Turengin rautatieasema – VR

Kalpalinnan rinteet muodostavat kaikkiin ilmansuuntiin avautuvan ja kahdelle erilliselle mäelle kohoavan kokonaisuuden, jossa on yhteensä 15 rinnettä ja 9 hissiä.

Talvikausikortteja ale-hintaan verkkokaupassamme.

Bike Parkistamme löytyy reittejä kaiken tasoisille kuskeille:

Tarjoamme ohjausta ja helppoja reittejä aloittelijoille sekä vauhdikkaita reittejä kokeneille enduro- ja alamäkipyöräilijöille. Bike Parkissamme sinua palvellaan ja opastetaan myös hisseillä.

Kalpalinnassa on tällä hetkellä 29 reittiä ja kaudella 2023 Bike Parkia rakennetaan ja uudistetaan jälleen. Reittimme ovat merkittyjä vaikeusasteesta alkaen sinisestä ja päättyen mustaan.

Bike Parkissamme POMA -hissit. Hisseillämme on aina työntekijät auttamassa. Katso facebookistamme video poma-hissin helppoudesta.

Kalpalinnan mäkiseltä alueelta löytyy Bike parkin lisäksi myös merkityt e-bike DH MTB, uciDHI Downhill MTB, uciXCC Cross country short track MTB sekä uciEDR Enduro MTB radat, joita voi ajaa ja harjoitella mös ilman hissiä.

Talvella laskettelukeskuksesta löytyvät rinteet eri talvilajeihin sekä  palvelut aloittelijoista aina kisalaskijoille.

  • Taitavammankin laskijan haastavat mustat Kilparinne ja Kallenrinne,  jotka ovat Etelä-Suomen ainoat FIS B-luokitellut kilpapujottelurinteet.
  • Punaiset Hugonrinne ja Superrinne ovat peruslaskemiseen sopivia leveitä ja alusta loppuun viettäviä rinteitä.
  • Siniset Turisti– ja Yhdysrinteet 1 sekä 2 liittävät eri rinnealueet toisiinsa, ja hiihtoalueen ympäri pääsee näitä pitkin kiertämään yksisuuntaisesti.
  • Vihreät Turisti- ja Koulurinne ovat lapsille ja aloittelijoille sopivia harjoittelurinteitä,  joissa on helppokäyttöiset teleskooppihissit.
  • Alueen sisäänkäynnin läheisyydessä palvelevat Cafe Kalpalinna ja välinevuokraamo, -myymälä sekä -huoltopalvelut.
  • Ravintolapalvelut  sijaitsevat pohjoisten rinteiden puolella Ravintola Kalpalinnassa.
  • Hiihtokoulut löytyvät kaiken ikäisille.
  • Kalpalinnassa toimii myös Caravan alue, joka tarjoaa peruspalveluja koko vuoden.
  • Alle 6-vuotiaat laskettelevat kypärä päässä ja vanhempien seurassa maksutta.