fbpx

Kalpalinna Bike Park

Kalpalinna on ympärivuotinen hiihto- ja pyöräilykeskus Hämeessä Janakkalan Turengissa, ja noin tunnin matkan päässä Helsingistä, Tampereelta sekä Lahdesta.

Bike Park 2024 aukeaa lumien sulettua ja kun olemme saaneet reitit riittävään kuntoon. Emme myy kausikorttia kesäkaudelle 2024 , koska saatamme joutua olemaan suljettu osan kesää tulevien aluerakennustöiden johdosta, ja näin emme tuota pettymystä kausikortin ostajille. Tulemme tarjoamaan mahdollisuuden ostaa 50e hintainen ”Kalpalinna Bike Park Member” jäsenyys, jolla saa 2024 kaudella erittäin merkittävät alennukset päivä- ja iltakorteista. 2024 kesä siis ajetaan päivä- ja iltakorttipohjaisesti.

Kalpalinnassa on kaikkiaan 29 reittiä (DH, Enduro, E-MTB, FAT jne.), joista kaudelle 2024 kuitenkaan ei kaikkia avata, koska joudumme tekemään alueella merkittäviä maanrakennustöitä. Todennäköisesti n.12-14 reittiä on 2024 kattaus. Reittimme ovat merkittyjä vaikeusasteesta alkaen sinisestä ja päättyen mustaan. Mustista reiteistämme löytyy taatusti ’ilmaa alle’ kovimmillekin lähettäjille. Päivitämme piakkoin reittikarttamme uusienkin reittien osalta.

Bike Parkistamme löytyy reittejä kaiken tasoisille kuskeille:

Kalpalinna Bike Park on Suomen vanhin alamäkipyöräilykeskus, joka aloitti toimintansa jo 2000-luvun alussa, kun laji alkoi kehittyä. Suomen kovimmat DH-tyypit ovat olleet kehittämässä paikkaa itselleen kohta kaksi vuosikymmentä, joten haasteet eivät tästä parkista lopu: kovimmille löytyy klassikkoreitit Calmageddon ja Calmayhem, joihin kannattaa kovankin lähettäjän tutustua kunnioituksella. Omistaja keskuksessa vaihtui 2019 ja kehitystyö nykytilaan käynnistyi silloin. Tänään Bike Parkistamme löytyy reittejä kaiken tasoisille kuskeille.

Alueella on oma verkosta ostettava qr-koodillinen korttijärjestelmä, joka muodostuu Zone ja Lift osasta: Zone- aluekortilla voi ajaa ilman hissejä alueen reittejä (esim. e-bike MTB ja uciXCC Cross Country) muinakin aikoina, Lift- hissikortilla taasen pääsee hisseillä erityisesti DH- ja DH Enduroreittien pariin.

Tarjoamme ohjausta ja helppoja reittejä aloittelijoille sekä vauhdikkaita reittejä kokeneille enduro- ja alamäkipyöräilijöille. Bike Parkissamme sinua palvellaan ja opastetaan myös hisseillä.

Kalpalinnassa on tällä hetkellä 29 reittiä (DH, Enduro, E-MTB, FAT jne.). Reittimme ovat merkittyjä vaikeusasteesta alkaen sinisestä ja päättyen mustaan. Mustista reiteistämme löytyy taatusti ’ilmaa alle’ kovimmillekin lähettäjille.

Bike Parkissamme POMA -hissit. Hisseillämme on aina työntekijät auttamassa. Katso facebookistamme video poma-hissin helppoudesta. 

Kalpalinnan mäkiseltä alueelta löytyy Bike parkin lisäksi myös merkityt e-bike DH MTB, uciDHI Downhill MTB, uciXCC Cross country short track MTB sekä uciEDR Enduro MTB radat, joita voi ajaa ja harjoitella mös ilman hissiä.

Omat varusteet eivät ole meillä pakollisia, meiltä voit vuokrata sekä suojat että pyörän

Palveluvalikoimasta löytyvät: vuokraamo, kahvila, caravan-alue, sauna sekä pyörän pesupiste. Omat varusteet eivät ole meillä pakollisia, meiltä voit vuokrata sekä suojat että pyörän. Vuokraamomme pyörävalikoima koostuu Saracen, Whyte, Specialized ja Commencal pyöristä, joista löytyy kaikenkokoisille ja -tasoisille, tarjolla sekä DH että Enduropyöriä. Huomioithan, että pyöriä ja vuokravarusteita on rajallinen määrä per koko, ja sitovat varaukset on siksi aina hyvä tehdä ajoissa puhelimitse: 050 322 6122 tai sähköpostitse: info@kalpalinna.fi

Tarjolla on myös räätälöityjä aktiviteettipaketteja ryhmille sekä monipuolista ja ohjattua maasto- ja hissipyöräilyä eri taitotasoille. Lue lisää: yksilö- ja ryhmävalmennuksistamme. 

Reittikartat: