Kalpalinna Bike Park

Kalpalinna on ympärivuotinen hiihto- ja pyöräilykeskus Hämeessä Janakkalan Turengissa, ja noin tunnin matkan päässä Helsingistä, Tampereelta sekä Lahdesta.

Bike Parkistamme löytyy reittejä kaiken tasoisille kuskeille:

Kalpalinna Bike Park on Suomen vanhin alamäkipyöräilykeskus, joka aloitti toimintansa jo 2000-luvun alussa, kun laji alkoi kehittyä. Suomen kovimmat DH-tyypit ovat olleet kehittämässä paikkaa itselleen kohta kaksi vuosikymmentä, joten haasteet eivät tästä parkista lopu: kovimmille löytyy klassikkoreitit Calmageddon ja Calmayhem, joihin kannattaa kovankin lähettäjän tutustua kunnioituksella. Omistaja keskuksessa vaihtui 2019 ja kehitystyö nykytilaan käynnistyi silloin. Tänään Bike Parkistamme löytyy reittejä kaiken tasoisille kuskeille.

Alueella on oma verkosta ostettava qr-koodillinen korttijärjestelmä, joka muodostuu Zone ja Lift osasta: Zone- aluekortilla voi ajaa ilman hissejä alueen reittejä (esim. e-bike MTB ja uciXCC Cross Country) muinakin aikoina, Lift- hissikortilla taasen pääsee hisseillä erityisesti DH- ja DH Enduroreittien pariin.

Tarjoamme ohjausta ja helppoja reittejä aloittelijoille sekä vauhdikkaita reittejä kokeneille enduro- ja alamäkipyöräilijöille. Bike Parkissamme sinua palvellaan ja opastetaan myös hisseillä.

Kalpalinnassa on tällä hetkellä 29 reittiä (DH, Enduro, E-MTB, FAT jne.) ja kaudelle 2023 Bike Parkkia on rakennettu ja uudistettu jälleen. Reittimme ovat merkittyjä vaikeusasteesta alkaen sinisestä ja päättyen mustaan. Mustista reiteistämme löytyy taatusti ’ilmaa alle’ kovimmillekin lähettäjille. Päivitämme piakkoin reittikarttamme uusienkin reittien osalta.

Bike Parkissamme POMA -hissit. Hisseillämme on aina työntekijät auttamassa. Katso facebookistamme video poma-hissin helppoudesta. 

Kalpalinnan mäkiseltä alueelta löytyy Bike parkin lisäksi myös merkityt e-bike DH MTB, uciDHI Downhill MTB, uciXCC Cross country short track MTB sekä uciEDR Enduro MTB radat, joita voi ajaa ja harjoitella mös ilman hissiä.

Omat varusteet eivät ole meillä pakollisia, meiltä voit vuokrata sekä suojat että pyörän

Palveluvalikoimasta löytyvät: vuokraamo, kahvila, caravan-alue, sauna sekä pyörän pesupiste. Omat varusteet eivät ole meillä pakollisia, meiltä voit vuokrata sekä suojat että pyörän. Vuokraamomme pyörävalikoima koostuu Saracen, Whyte, Specialized ja Commencal pyöristä, joista löytyy kaikenkokoisille ja -tasoisille, tarjolla sekä DH että Enduropyöriä. Huomioithan, että pyöriä ja vuokravarusteita on rajallinen määrä per koko, ja sitovat varaukset on siksi aina hyvä tehdä ajoissa puhelimitse: 050 322 6122 tai sähköpostitse: info@kalpalinna.fi

Tarjolla on myös räätälöityjä aktiviteettipaketteja ryhmille sekä monipuolista ja ohjattua maasto- ja hissipyöräilyä eri taitotasoille. Lue lisää: yksilö- ja ryhmävalmennuksistamme. 

Reittikartat: